A Szigeten akkor indul be a buli, ha lemegy a nap

A 30. Sziget fesztivál második napjára látogattunk el, megnéztük, mit tud Magyarország legnagyobb zenei programsorozata. A koncertek színvonalából kétségkívül a legjobbat kaptuk – akár magyar, akár nemzetközi szinten – ám az ezen kívüli programokat hiányoltuk, amik igazán megadták volna a fesztiválhangulatot.

A csütörtöki napot két név lengte körül: Azahriah, aki első magyar előadóként lépett fel főműsoridőben a nagyszínpadon, és az amerikai popsztár, Halsey, aki először járt Magyarországon. Azahriah hozta a szokásosat: hatalmas hangulatot tudott teremteni a mulatósabb és lassúbb számaival egyaránt. Az pedig már csak hab volt a tortán, amikor gyakori közreműködői, Desh és Young Fly is fellépett a színpadra, onnantól megőrült a magyar közönség. Ugyanis hiába érkezik külföldről a Sziget látogatóinak nagy része, a koncert idejében a nagyszínpad körül nagyrészt magyarok skandálták a dalszövegeket.

Két órával később már más volt a helyzet. Halsey-ra már inkább a külföldi közönség volt kíváncsi, viszont ő sem hagyta cserben a rajongóit. Folyamatos interakcióban volt a tömeggel, és elég intim dolgokat is megosztott velük. Beszélt a betegségéről, és arról, hogy ez hogyan befolyásolja az előadóművészetét, szót ejtett a mentális egészségéről is, aminek fontosságára rendszeresen felhívja a figyelmet. Kiadatlan számmal is kedvezett nekünk, és ezzel együtt két új dalt hallhattunk az érkező albumáról. Halsey koncertjében vegyítette a különböző korszakait: az első albumáról is ugyanúgy adott elő dalokat, mint az összes többiről, ami miatt az is teljesértékű diszkográfiát kaphatott az énekesnőből, aki most hallott róla először.

Ahogy hallottuk régóta szigetelő kollégáinktól – ez már nem az a fesztivál, ami régen volt! Nekem még nem volt viszonyítási alapom, az viszont igaz, hogy eléggé keresned kellett a programokat ahhoz, hogyha nem csak ivással akartad tölteni a délutánodat. Igaz, a fesztivál területe túl nagy ahhoz, hogy pár óra alatt körbe lehessen járni. Még akkor is, ha a mérete csökkent az évek során. Körbenéztünk, mit csinálnak olyankor az emberek (akik akkor még nem voltak olyan sokan). A délutáni órákban szinte lézengtek a napi jeggyel látogatók, a sátrazók pedig még javában pihentek az esti bulira. De ez nem is volt meglepő, hiszen a legtöbben a fő fellépőkre érkeztek, akik este hét után kezdtek el játszani. Volt cirkuszi rész, ahol igazi falunap-hangulat fogadta az embert. Különböző játékokat lehetett kipróbálni, volt céllövölde, jósda, mini órisákerék, és cirkuszi műsorokat is meg lehetett tekinteni, ám ez akkor éppen Azahriah koncertjével esett egybe, így sajnos ki kellett hagynunk. Volt rendes méretű óriáskerék, na meg bungee jumping is, amit mi is megcsodáltunk – szigorúan a földről!

A kajás-piás standoktól eltekintve nagyon sok márka képviselte magát a Szigeten, ami a fesztiválozók érdekét annyiban szolgálja, hogy a legtöbben babzsákokkal és más ülőalkalmatosságokkal települtek ki, amiken bárki megpihenhetett.

Mivel a fesztivál tágabb értelemben divatbemutatóként is funkcionál, nem lepett meg minket az a rengeteg vagány szett, amit láttunk. A magyaroknál és a külföldieknél is hódítottak a trendek: láttunk jó sok cowboy-csizmát, leopárd mintát minden mennyiségben, de az időtálló bikinifelsők és mintás ingek is jelen voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük