HA PÉNTEKEN MEGHALSZ ÉS ELTEMETNEK, AZÉRT SZOMBATON BEJÖSSZ MELÓZNI UGY-E?

Munkaerőhiány, teljes foglalkoztatottság, felzárkózás, de milyen áron?

Milyen áron? Hát nem Gábor Áron- inkább MINDENÁRON!

A dolgozó, ha kell, bejön, ha nem akar, akkor is, hisz a főnöke elvárja tőle, ha nem, hát jöhet a retorzió.

Mikor lesz vége? A multi cégek megtehetik, hisz ők az istenek, a pénzvilág megmondó emberei és, ha valaki szembe megy velük: melós, ország, kontinens, vagy akár az egész világ, ők bekeményítenek és közlik „Jó, majd máshol örülnek a munkahelyeknek!- ágyő”.

Azok a multik, akik saját országukban (ahol öt generációval ezelőtt egy garázsból elindult a vállalkozásuk) otthon ezt nem merik megtenni, de ők itt a császárok, és, ha valaki kritizálni meri kizsákmányoló megnyomorító munkaadói hozzáállásukat, egy vállrándítással megoldják a kérdést.

És sajnos ragadós a minta, vagy csak a verseny, de egyre több kis és középvállalkozásnál ugyan ez a helyzet.  Mit lehet tenni? Talán lépni kellene a kormánynak, vagy inkább lépni kellet volna az eddigi kormányoknak is, hisz annyira divatba jött ez a szó: PREVENCIÓ ! Drága politikusok, ti kik 28. éve a 365 tornyosba tengetitek unalmas életeteket, ismeritek ezeket a szavakat? MELÓS, TÚLÓRA,VASÁRNAP,SZOMBAT,NINCSSZABADSÁG, NINCSTÁPPÉNZ,KIVAGYRÚGVA és még sorolhatnám, de minek?- inkább jöjjön az a levél, amit a mai napon kaptunk. Érdemes elolvasni és te olvasó  gondolkodj el,hogy mit tehetsz és gondolj a napokban lezajlott német sztrájkra.

Ma a „multik” világában talán egy lehetőséged marad, hogy megvédd magad és érdekeid, ha szakszervezeti tag vagy, tudom, hogy ez sem jelent százszázalékos biztonságot, de hidd el nagyon sokat.

De jöjjön a már fent említett levél cenzúra nélkül:

„Megpróbálom rövidre fogni. Azt még tudjátok, hogy felmondtam közel 21 év után és átmentem egy másik, ugyancsak versenyszférában dolgozó céghez. A rózsaszín világ, amit bemutattak másfél nap alatt átváltozott, és akár hiszitek akár nem, amiket ide fogok írni, ez ma létezik, itt, Magyarországon.

A bemutatáskor az volt ,hogy nincs hétvége, és két műszak. (több pénzért).

A lényeg:

Semmi betanulás nem volt, és második napon kiröhögtek, hogy mi az, hogy én nem akarok jönni éjszaka?? hiszen éppen most kéne egy hónapig éjjel jönni, mert figyelni meg irányítani kell a termelést. Aztán jött első hét péntek. Megkérdezték, be tudok-e jönni szombat d.e.-tt? Természetesen…mivel szar idő van, mit csináljak otthon? fűtsek? Még aznap, péntek délután jön a termelés vezető, hogy változott kicsit a hétvége….???…nem szombat d.e.-tt kellene bejönni, hanem vasárnap délután…:))))))) -Köszönöm a bizalmat, meg a tiszteletet, de nem élnék vele, hanem baj.! (Mondtam én) -Ilyen aztán nincs!….-De akkor most lesz! És nem mentem be vasárnap, csak szombat délelőtt.

Második héten ugyanez lejátszódott….akkor csütörtökön kérdezték meg ,hogy szombat, vagy vasárnap? Mondtam holnap megmondom….és pénteken bevittem a felmondásomat. 🙂

amit tapasztaltam:

Van olyan, aki a 31 napos hónapból 35 napot dolgozott…!!!!!!!…nem vicc!!!  minden nap, és voltak 16 órás napjai is. Persze ebben a hónapban közel 300-at keresett.

Van akinek a teljes tavalyi szabadsága bent maradt. Nem engedték kivenni,és  most részletekben fizetik ki 4000 ft./ nap-os áron…:)
Van akit felhívnak táppénz alatt, hogy ha nem jön be ki lesz rúgva…

Van akit baleset ért (munkahelyi) és hogy ne tegyen feljelentést, előléptették……ez a fazon valamikor az én beosztottam volt, egy egyűgyű, MMA harcos, akit nem szabad felharagítani 🙂 Nekem jó cimborám egyénként, de nem bíznék rá túl sokat.

A termelési vezetők is 12-14-16 óráznak, már áprilisban lejár az egész éves túlórájuk…persze mehetnek bármikor…nincs gond.

Próbáltam utolsó nap beszélni velük, hogy ez mire jó??? Nem igazán tudtak elfogadható indokot mondani. Költői kérdésként…- És hogy álltok a szex-el??? Ha otthon már meg sem ismernek??? Erre nem is vártam választ, csak érdekesség képpen kérdeztem.

Szóval kedves Munkatársak, vannak itt még elvarratlan szálak tisztelt kormányunknak. Terelhetünk mi figyelmet másik irányba, amíg a saját népünk így kiszipolyozza saját nemzetét.

Rávilágítottam arra is, hogy ezt a folyamatot egy- és egyetlen módszerrel lehet csinálni, kettős könyvelésnek hívják, amit a törvény elég szigorúan büntet. De ha nekik ez kell….hajrá!!”

És végezetül tudom, hogy kell a pénz  a gyerek egyetemi tanulmányára, az „új” kocsira , a tetőt is fel kellene újítani, nyaralni is jó lenne,és még sorolhatnám, de higgyék el, ha tolókocsiba kerülnek,  ezek már nem is lesznek annyira fontos dolgok.

V.Sz.Sz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük